Sesriem a Sossusvlei

Dnes jsme vstávali v 5.30 a hned horečně začali balit. Během hodiny jsme byli nachystani (náš rekord) a hned po otevření brány národního parku v 6.30 vyrazili do oblasti označované jako Sossusvlei, což je spolu s Etoshou namibijské top. Náš cíl byl jasný, vylézt na nejvyšší dunu světa zvanou Big Daddy (325 metrů).

Duna Big Daddy
Duna Big Daddy

První adrenalin nastal v podobě jízdy po písku, uvízli jsme jen jednou, ale pomohli nám zkušení místňáci. Petr pak podhustil gumy a jel děsně rychle. Prý se to tak musí.

Celá oblast je známá velkými písečnými dunami z červeného písku a je překrásná. Ranní sluníčko barvy ještě zvýrazní a fakt to stojí za to. Výstup na Big Daddy nám ale dal zabrat, písek se bořil a sypal pod nohama, nakonec bylo nejlepší jít bosky. Výhledy byly krásné, včetně dvou oryxů, kteří se po břicho v písku brodili pod námi. Po 2 hodinách jsme byli nahoře. Sestup byl podstatně jednodušší a zábavnější, dunu jsme prostě seběhli a byla to dost prča.

Pak nás čekala cesta přes Deadvlei (bývalé vyschlé jezero, kde zůstaly stát suché stromy) zpět k autu. Deadvlei je krásné a svěřené ze všech stran dunami. Nicméně bylo již okolo 11h a slunce bylo velmi nemilosrdné, k autu jsme se sotva dovlekli.

Deadvlei
Deadvlei

Odpoledne jsme odpočívali u bazénu a večer se šli ještě podíval na blízkou dunu Elim, která nás ale nijak neokouzlila.

Musím moc pochválit holky, které dnešní náročný den perfektně zvládly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *