Lodí po laguně u Walvis Bay a cesta na jih

Ráno jsme se vydali na plavbu lodí po laguně u města Walvis Bay, asi 40 min cesty od Swakopmundu. Cestou k lodi jsme u pobřeží viděli plameňáky.

Plameňáci

Naše Ocean Lady byla asi pro 25 lidí. Hned po naladění se nám na loď vydrápal velký lachtan a očekával rybičku (kterou dostal). Po laguně jsme pluli necelé 3h a viděli spoustu lachtanů, kteří skákali okolo lodi, pelikánů a po výjezdu z laguny i delfíny.

Lachtan "Necklase"
Lachtan „Necklase“
Pelikán

Také jsme pluli okolo ústřicové farmy. Namibie prý díky výživným proudům s množstvím planktonu produkuje nejlepší ústřice na světě. Takže jsem podruhé v životě ochutnala ústřice, abych se přesvědčila, že ani ty namibijské mi nechutnají… Ráno byla mlha hustá tak, že by se dala krájet, ale během dopoledne se rozpustila. Nicméně zima a vítr přetrvaly, takže loď jsme opouštěli pěkně zmrzlí.

Ústřice
Ústřice

Po návratu z lodi jsme opustili Desert Sky Backbackers a vydali se na jih. Čeká nás dlouhý přejezd k městu Luderitz a do oblasti, kde se dříve těžily diamanty. Původně jsme tohle neměli v plánu, ale vše nám hezky vychází, takže stíháme víc, než jsme si mysleli.

Kemp "Old Police Station"
Kemp „Old Police Station“

Do Luderitzu je to asi 900 km, cca 10 hodin cesty. Přespali jsme v krásném kempu v údolí v horách, na místě bývalé policejní stanice, kde jsme byli sami. Těsně před Luderitzem jsme u silnice viděli divoké koně. Cesta byla dlouhá, ale zvládli jsme ji v pohodě. Teď už se budeme postupně vracet k Windhoeku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *