Cape Cross a odpočinkový den

Už několik dní máme pocit, že potřebujeme odpočinkový den a dnes se nám to konečně povedlo. Po klidném ránu v naší velrybí chatě jsme vyrazili na lachtaní kolonii, o které vám víc napíše Eliška. Pak jsme se vrátili do Cape cross lodge a dali si tam na terase u oceánu oběd, který se nakonec protáhnul asi na 3h. Holky mezitím běhaly po pláži a z nějakého neznámého důvodu byly víc a víc mokré, takže nakonec šly do plavek.

My a Atlantik
My a Atlantik

Máme štěstí na počasí, prý tu bývá mnohem větší zima a mlha, my máme zatím sluníčko a okolo 25 stupňů. Oceán je ale studený a kvůli vlnám to na koupání není.

Pobřežní duny
Pobřežní duny

Odpoledne jsme se přesunuli jen asi 40 km jižněji do kempu v Hentiens Bay, cestou jsme zajížděli k oceánu na výhledy (off road přes písek) a hledali jsme vraky lodí (Sceleton Coast se to tu jmenuje podle koster velryb a přeneseně i mnohých lodí, které tu ztroskotaly).

Vrak lodi Winston
Vrak lodi Winston

Kromě toho, že nám cestou došla nafta se nestalo nic mimořádného (Petr na začátku cesty prozíravě naplnil kanystr, takže žádné vzrůšo nebylo, jenom smrdíme). Nicméně benzínky v téhle oblasti moc často nejsou… Spíme zase ve stanu, Eliška říkala, že v posteli spíme pořád, ale stan na střeše je něco mimořádného a chce si to pořádně užít. Tak za trest dělala večeři. A povedla se jí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *