Gepardi

Po hezké prohlídce života Himbů jsme zamířili do Otjitotongwe Cheetah Guestfarm, kde mají ochočené gepardy. Měli jsme asi dvě hodiny pauzu a tak jsme si domluvili na dnešní noc přespání a na odpočívadle se najedli.

Když jsme na farmu dojeli, majitel nám o zdejších gepardech něco řekl a ukázal nám je. Tyto „kočičky“ tu mají tři, jednu devatenácti, jedenácti a sedmi letou. V přírodě se gepardi dožívají tak patnácti, v zajetí dvaceti.

Poté jsme si je mohli vyfotit a sednout si k nim, hladit si je jsme si ale neměli, i přesto to někteří dělali. Čas od času nás některý z nich olízl svým ústním struhadlem.

Asi po půl hodině mazlení jsme sledovali, jak se z nich díky masu na pár minut staly zase divoké šelmy. Potom se natáhly do stínu a my se jeli podívat k divočejším jedincům.

Nasedli jsme na korbu auta a jeli do ohrady, kde gepardi žijí divoce. Jeden se objevil hned, po chvíli čekání doprovázeném zvuky foťáků jsme viděli další čtveřici šelem a záhy se objevili další dva. První gepard na všechny skákal a vrčel, aby dal najevo, že on tu byl první. Bylo legrační sledovat, jak se o každý kus masa perou, i když zbylo na každého. Potom už jsme jen jeli zpět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *