Waterberg a Hoba meteorit

Z dino stop jsme zamířili na náhorní plošinu Waterberg, což je národní park. Kromě přenocování v místním nic moc kempu jsme si v podvečer prošli stezku k pozorování ptáků (neviděli jsme nic) a dopoledne jsme vystoupili nahoru na začátek plošiny, dokud byl hezký výhled.

Cestou jsme pozorovali vypasené damany a taky smečku mangust, které šmejdili okolo silnice.

Za odměnu po výstupu jsme si odpočinuli u bazénu s neuvěřitelně ledovou vodou. Celkově nás Waterberg spíš zklamal. Kromě toho nám v kempu drzý baboon (pavián) ukradnul velký balík sušenek.

Naším dalším cílem byl meteorit Hoba, největší meteorit, který kdy dopadnul na zem, aniž by se rozpadnul. Je to obrovský kus železa, který váží přes 50 tun a na zem spadl před 80 000 lety. Z meteoritu prý vyzařuje vesmírná energie, takže nás na něm Eliška učila meditovat. Dost jsme se zasmáli.

Přespali jsme v hezkém Meteorite campu, kde jsme byli sami. U vjezdu byla černoška, která neuměla anglicky ani počítat, takže prvotní domluva byla náročná. Od paní domácí (farmářky, na jejímž pozemku kemp je) jsme si pak večer koupili domácí fikovou marmeládu, kus masa z kudu a kudu klobásu (kterou jsme si rovnou ugrilovali, ale moc nám nechutnala). A další den nás čeká jedno z největších lákadel Namibie: NP Etosha!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *