Do Unawatuny

Ráno jsme si po snídani sbalili batůžky a vydali se na autobus. Jeden zrovna jel a zastavil na první mávnutí. Svezli jsme se s ním do Habadurawy. Tady je stanice záchrany vodních želv Sea Turtle Hatchery.

Nápad jet sem vznikl vlastně tak, že jsme zvažovali navštívit noční organizovaný výlet, při kterém se pozorují želvy při kladení vajec. Což znělo hrozně lákavě, ale když jsem si pak četl recenze na Trip Advisoru, tak to spíš vypadalo jako masové rušení želv. Tak jsme se rozhodli nebýt jedni ze 50 lidí, co obklopí lopotící se želvu.

Jak už jsme ale koukali na želvy, našli jsme tuto stanici, kde vykupují nalezená vejce a starají se o jejich vylíhnutí a vypuštění do moře. Mají tu také několik želv s vadami nebo zraněním, s kterými by v moři dlouho nepřežily. Průvodce nám to všechno popsal a ukázal nám želvy různého věku a druhů (na Srí Lance žije 5 druhů želv), které tam opečovávají v bazéncích. Od malých dvoudenních až po metrové.


A pak jsme popojeli ještě kousek a ubytovali se v No Name Rest v Unawatuně. Zbytek dne jsme se koupali a hledali na pláži mušle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *