Z Kataragamy

Včera večer jsme šli znovu do města a na púdžu. Moc se nám tu líbí, jak je to tu málo turistické, takové opravdově indické. Taky nám to tady ale přijde nějak špinavější.

Často jsou nápisy jen v sinhálštině, ceny taky značně nižší, než jsme zvyklí. Jen u chrámu jsme zahlédli pár bělochů, jinak si tu připadáme úplně sami. Srílančanů je tu ovšem dost, někteří po nás zvědavě pokukují. Je tu taková klidná pohoda, hinduismus a buddhismus v chrámu splývá, bůžci tu bydlí vedle Buddhy a každý si najde to své. Koupili jsme si kokos a pozorovali to hemžení. Holky koupily několik kilo banánů a krmili slony. V chrámu jim pak ještě další banány dali z obětin a tak jsme je od slonů nemohli odtrhnout.

Dnes cestou jsme navštívili školu, konkrétně 1. A. Učitelky i děti z toho měli legraci. Třídy měly místo oken drátěnou mříž a 30 dětí tam bylo dost namačkaných. Jak jsou menší, tak nám ty jejich židličky a stolečky připadaly jak ze školky.

Z Kataragamy jsme jeli do Thissamaharamy, Matary a nakonec Mirissy. Tady bydlíme v guest house Sky Garden u moře. Na mapě je to zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *