Cesta tam

V sobotu kolem poledne jsme nasedli do letadla a společnost Fly Dubai nás za šest hodin dopravila přes Rumunsko, Bulharsko, Turecko a Írán do Dubaje. Tam nás při výstupu z letadla (za tmy!) udeřila 40ti stupňová teplota, naštěstí jen na krátko. Na letišti byl znát velký počet zahalených žen (s mnoha šperky a ověšených nákupními taškami z duty free shopů). Museli jsme znovu projít bezpečnostní kontrolou a nastoupit do jiného letadla Fly Dubai. Pak 4 hodiny neklidného spánku a byli jsme na Srí Lance na letišti v Kolombu.

Tady jsme nejdříve museli na imigrační přepážku a dostali víza (dospělý $ 35, děti zdarma). Vyzvedli jsme zavazadla a v příletové hale vybrali 40 000 rupií – to jsme ale boháči! (Rs; 1 Kč je asi 7 rupií). A pak jsme si ještě koupili kartu do mobilu. A tady je to teda 1:0 pro Srí Lanku, protože za ekvivalent 200 Kč mám 4 GB dat a 200 minut volání. Budu vám do Čech volat za 3 Kč a vy mi můžete volat za 30 (T-Mobile) nebo 58 Kč (O2) za minutu.

Cca uprostřed je náš hotýlek. Měli jsme domluvený transfer z letiště a tak jsme za chvíli byli v hotýlku Silver Sand. Na mapě ho najdete zde. Holky se okamžitě vrhly k oceánu, dováděly ve vlnách a lovily mušle. Vlny jsou velké a kromě kamínků a mušlí občas vyplivly i kokosový ořech. Bohužel taky dost odpadků. A potkali jsme se zde s prvními prodavači všemožného. Náhrdelníky, náramky, šátky, mušle…

Po řádění ve vlnách jsme si dali snídani (550 Rs ~ 80 Kč za jednu). A pak zase vlny a mušle. A pak holky přepadla únava z nevyspalé noci a usnuly v posteli s nebesy (moskytiérou).

Náš pokoj má sprchu s teplou vodou, evropský záchod, klimatizaci i větrák, balkon a ještě 1,5 l vody. Je to trojlůžák, ale v pohodě se tam vejdem. Stojí nás 5900 Rs (850 Kč).

Jedna odpověď na “Cesta tam”

  1. Holky doplňují -našly jsme nejkrásnější mušli, kterou nemá ani babička Gábina a šumí v ní moře. Jeli jsme poprvé ťukťukem a viděli toulavé psi. A v hotelu, kde bydlíme mají 4 koťata, které nesmíme hladit. Taky tady jsou všude palmy s kokosama a viděly jsme i jednu s banány a asi i s mangem. Eliška a Klárka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *