Cesta zpátky

Na cestu zpět si cestovatel musí s ohledem na covid nastudovat podmínky nástupu do letadla, pravidla cílové země a také všech tranzitních zemí. V našem případě jsme potřebovali antigenní testy, vyplnit online tranzitní formulář pro Švýcarsko a příjezdový formulář do ČR.

Na terase

Ráno jsme se naposledy nasnídali na terase, sbalili věci, vrátili parkovací kartu, natankovali a dojeli na letiště, kde jsme vrátili auto. Při checkinu nám zkontrolovali testy i vyplnění všech formulářů, naštěstí vše proběhlo hladce.

Naše azorské auto

Na přestup v Ženevě jsme měli jen 50 minut, letiště nám to ale dost usnadnilo tím, že pro nás poslali extra auto, které nás převezlo od letadla rovnou k našemu odletovému stanovišti. Zato ve Frankfurtu jsme se nějak nechali ukolébat představou, že na přestup máme skoro hodinu a půl a zapomněli hlídat čas (on byl ve skutečnosti o dost kratší, protože jsme trochu později přistáli a dlouho jeli autobusem od letadla do haly). K odletu jsme přišli 15 minut předem, což kolikrát ještě stačí, tentokrát už to ale bylo pozdě. Jediné štěstí v neštěstí bylo, že nám Lufthansa na své náklady zajistila přebookování letu na další den, hotel se snídaní a autobus do hotelu a na letiště.

V sobotu už jsme si dali pozor, abychom byli u letadla včas a od nástupní přepážky jsme se nevzdalovali 😊. Šťastně jsme nastoupili a odletěli ku Praze. Teď už se nemůže nic stát… ale může, někde se nám zapomněly 2 batohy ze tří 🙄

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *